Rabarber-rozemarijn confituur

Het basisrecept vond ik bij Madame confituur. Ik maakte er mijn eigen versie van.

 

Benodigdheden voor 2 potjes:

-------------------------------------

 

575 gram rabarber

575 gram minuut suiker (geleisuiker)

1 bio citroen

2 takjes rozemarijn

-----------------------------------------------

 

Was en schil de rabarber. Snij in kleine stukjes en doe in een kom of meteen in de kookpan.

Overgiet met de suiker en laat dit een drietal uren staan,
Voeg de geraspte schil en het sap van de citroen toe.

De takjes rozemarijn worden best samengebonden met katoendraad of touw.

Doe de rabarber/suikerbrij in een brede kookpan en leg er het rozemarijnbundeltje bij.

(Heb je net als ik niet zo'n prachtige confituur kookpan, geen probleem, waarschijnlijk heb je wel een wokpan en die doet het ook schitterend!)

Breng het geheel aan de kook en laat het onder regelmatig roeren een viertal minuten borrelen.

DOE DE TEST. giet een druppeltje van de verkregen siroop op een koude ondergrond. Blijft dit stevig op zijn plaats zitten? Dan heb je de zoals gewenst CONFITUUR!

Vul er de gewassen, met heet water gespoelde en uitgelekte bokaaltjes mee.

Draai er een deksel op en zet ze op z'n kop, zo maak je het geheel luchtdicht.

Gegarandeerd lekker!