Blognieuws

31. jan, 2017

Totaal verkeerd beeld. Dit weekend was het weer zover, vogeltjes tellen. We hebben een grote tuin en zagen de voorbije week enorm veel vogels op zoek naar voedsel. Dus besloten we deel te nemen aan het vogeltellen.

Maar wat een ramp! waar we vrijdag door de lagere temperaturen nog heel veel groenlingen, mezen, vinken, roodborstjes enz. mochten bewonderen was er zaterdag amper een duif te zien. We stelden het tellen dus uit tot zondag. Maar ook dan telden we slechts enkele mussen een merel of twee, vijf tortelduiven en zelfs geen kauw. Dat het niet enkel bij ons zo was blijkt uit de resultaten van Natuurpunt. Ze stellen dus vast dat de vogelbevolking in onze tuinen er sterk op achteruit gaat. Wij hebben daaar onze vragen bij. Is dit één keer per jaar tellen wel representatief voor het vogelbestand? We proberen het alvast volgend jaar weer uit te zoeken!

25. jan, 2017

Vanochtend lag er een dunne laag sneeuw. Mooi, maar had ik helemaal niet meer verwacht.

Tijd om de voederhuisjes van de vogeltjes te checken. 

21. jan, 2017

Het hoeft niet altijd Brugge of Antwerpen te zijn. Ook Ronse heeft sinds 2015 op culinair gebied net dat ietsje meer in de Passage. Je kan er ongecompliceerd genieten van een lekkere koffie of buitengewone Italiaanse bereidingen bij Il Passagio. Super!

14. jan, 2017

 

Van exclusiviteitjes kan ik ongelofelijk genieten. Het hoeft zeker niet elke dag, maar als ik ze ergens tegenkom dan profiteer ik er graag van.

 

Het zijn meestal kleine dingen, geen dure wagens of dergelijke.

 

Ook in voedingswaren weet ik ze erg te appreciëren, bv. lekkere kazen...

 

Als ik op stap ben vind ik vaak zo van die winkeltjes waar je al voor de etalage kan staan watertanden.

Ik kan het niet helpen, ik moet daar naar binnen.

 

Zoals laatst in Zottegem, Italiaanse specialiteiten bij Deli Italia, lekker! Of een chocolade traktatie van Pralifino.

In de Brugse Smedenstraat kan ik niet voorbij Les pains de Sebastien en De Kaasbolle en ook het nieuwe Tou Gou draagt bij aan mijn genotsmomenten. Enkele dagen geleden vond ik Aux Merveilleux aan de Eiermarkt, schitterend!

In deze zaken zijn volgens mij echte kunstenaars aan het werk,

 

Het hoeft natuurlijk niet altijd van ver te komen want dichterbij huis, in Deinze, kan ik voor lekkers terecht in Hilde's Kaasboetiek.

Ik begin alweer te watertanden!