26. jul, 2017

MECHELEN

Mijn zus en ik zijn geboren Mechelaars. Ondertussen wonen we al ongeveer 15 jaar (zo'n 30 km van elkaar) in het Gentse. We winkelen en parkeren dus regelmatig in de stad. Met de digitalisering van de parkeermeters werd het er niet makkelijker op. Ikzelf zit soms met de handen in het haar als ik voor zo'n ding sta! 

Gisteren waren we samen in de buurt van Mechelen. Het was een aantal jaren geleden dat we nog in het centrum waren, dus we gingen op verkenning. Beetje winkelen en kleinigheidje eten maar eerst en vooral, PARKEREN! 

We vonden heel gemakkelijk een parkeerplaatsje vlak bij de parkeermeter! Bleek dat ding weer helemaal anders te werken dan de Gentse! We stonden daar de paal te bestuderen als de redding kwam. Een super gemotiveerde en vriendelijke parkeeerwachter kwam ons ter hulp. Gelukkig, hij hielp ons door het hele traject om een ticket te bemachtigen, wat ook lukte!

Achteraf vonden we onszelf heel dom maar we ontmoeten onderweg rinchting centrum nog een aantal (jongere) mensen die met hetzelfde probleem bleken te kampen. 

We zagen een hele transfomatie qua winkels in de stad, volgens ons niet echt WOW, en de heraangelegde Bruul ( we waren er echt zolang niet) waar de (andere) Mechelaars zo mee in de wolken zijn was ons niet eens opgevallen.

Maar..... we komen wel terug, want we voelen ons er nog steeds THUIS!