Blognieuws

26. jul, 2017

Mijn zus en ik zijn geboren Mechelaars. Ondertussen wonen we al ongeveer 15 jaar (zo'n 30 km van elkaar) in het Gentse. We winkelen en parkeren dus regelmatig in de stad. Met de digitalisering van de parkeermeters werd het er niet makkelijker op. Ikzelf zit soms met de handen in het haar als ik voor zo'n ding sta! 

Gisteren waren we samen in de buurt van Mechelen. Het was een aantal jaren geleden dat we nog in het centrum waren, dus we gingen op verkenning. Beetje winkelen en kleinigheidje eten maar eerst en vooral, PARKEREN! 

We vonden heel gemakkelijk een parkeerplaatsje vlak bij de parkeermeter! Bleek dat ding weer helemaal anders te werken dan de Gentse! We stonden daar de paal te bestuderen als de redding kwam. Een super gemotiveerde en vriendelijke parkeeerwachter kwam ons ter hulp. Gelukkig, hij hielp ons door het hele traject om een ticket te bemachtigen, wat ook lukte!

Achteraf vonden we onszelf heel dom maar we ontmoeten onderweg rinchting centrum nog een aantal (jongere) mensen die met hetzelfde probleem bleken te kampen. 

We zagen een hele transfomatie qua winkels in de stad, volgens ons niet echt WOW, en de heraangelegde Bruul ( we waren er echt zolang niet) waar de (andere) Mechelaars zo mee in de wolken zijn was ons niet eens opgevallen.

Maar..... we komen wel terug, want we voelen ons er nog steeds THUIS!

5. jul, 2017

Vingerhoedskruid

5. jul, 2017

Clematis " Nelly Moser"

5. jul, 2017

Het is een hele tijd geleden dat ik hier was. Met tal van andere dingen bezig, niet echt in supervorm en dan  ..... veel te warm. Het was een junimaand om te luieren en rond te hangen,  presteren was er niet bij!

Ondertussen groeide en bloeide alles in de tuin. En ook dat was moeilijk onder controle te houden.

Eindelijk werd het dan toch weer meer leefbaar en dan moest al wat we hadden nagelaten te doen toch weer ineens worden ingehaald. 

Ik had toch een beetje geknutseld, niets opzienbarends, en aangezien de rabarber welig groeide ook confituur gemaakt. Het recept vind je op de site. 

Uiteindelijk vond ik toch de moed om de stilaan  overwoekerde tuin opnieuw een netter uitzicht te geven.

Nu waren ook de besjes rijp en daarvan maak ik bessenlikeur. Het recept daarvan zet ik er later dan weer bij. 

En binnenkort zijn er ook weer vlierbessen en daarvan maak ik dan ook een drankje. 

Ik probeer iedereen op de hoogte te houden!

23. mrt, 2017

Ik moest op zoek naar een nieuw elektrisch fornuis. Na ik weet niet hoeveel jaren dienst begon het oude  stilaan de geest te geven. 

We vonden het voor ons gepast ding bij Van den Borre.

Gisteren werd het geval geleverd en ...... alles perfect! Het is lang geleden dat ik me bij een nieuwe aankoop en de daarbijhorende rompslomp zo goed voelde. 

De levering en installatie verliepen schitterend en volgens afspraak! Twee zeer correcte kerels die de klus klaarden! Chapeau!!!! voor die mannen en Van den Borre.

'k Ben een supertevreden klant!